Код товара: 1691
Производитель: Editura Litera
Модель: 9786066004107
Наличие: Нет в наличии
119Lei
 • Autori: Mario Sepi, Anna-Maria Darmanin
  Data aparitiei: 18.12.2011
 • Tip coperta: Broșată
 • Format: 130 x 200
 • Nr. pagini: 240

  Actuala criză economică mondială este explicată prin intermediul unei parabole: animalele de la fermă trec prin exact același gen de întâmplări care au condus la apariția crizei. Personajele cărții: șobolanii – clasa conducătoare; șoarecii – serviciile secrete; câinii – forțele de securitate etc.
  Scena de început: inaugurarea unui monument reprezentând un glob enorm acoperit de monede, prezidată de cel mai bogat șobolan din lume.

  „Animalele cărora autorii le-au încredinţat misiunea de a da viaţă fabulei se comportă asemeni cetăţeanului obişnuit. Îşi doresc mai multe de la viaţă, dar puţine judecă în profunzime şi, mai ales, puţine dintre ele se implică activ în funcţionarea mecanismelor democratice, create tocmai pentru a veghea şi a sancţiona derapajele. Una dintre marile lecţii pe care le înţelegem citind acest roman parabolic este aceea că dezangajarea cetăţeanului este nu urmarea, ci cauza degradării atmosferei democratice şi, în cele din urmă, a dezechilibrelor care s-au instaurat în lume, în ultimele decenii. Democraţia este un sistem care permite rezolvarea crizelor şi a conflictelor, dar numai cu condiţia participării active şi permanente a cetăţenilor. Altfel, demonii totalitari îşi fac din nou apariţia, acaparând instituţiile şi subminând tocmai democraţia pe care pretind că o servesc. Este o lecţie gravă, la care sper că şi cititorul român va medita cum se cuvine.“  (Ion Iliescu)

Характеристики книги
Язык Румынский

Написать отзыв

Внимание: HTML не переведен!