Producător: Editura Litera
Cod produs: 1416
Model: 9786066003605
Disponibilitate:
189Lei
 • Autor: Paul Starobin
  Data aparitieti: 30.09.2011
 • Tip Coperta: Cartonată
 • Format: 140 x 200
 • Nr. pagini: 416

  Omenirea se află într-un punct de cotitură. America, altădată puterea dominantă a lumii, a ajuns la capătul ascendenței sale globale, iar întrebarea este ce se va întâmpla mai departe. Printre ipotezele avansate de Paul Starobin se numără haosul global, dominația Chinei și, într-o viziune mai radicală, o epocă a orașelor-stat sau a unei civilizații universale, culminând cu instaurarea unui guvern mondial.

  Sfârșitul secolului american va fi marcat de o diminuare a statutului social, economic și politic inovator al Statelor Unite, de un naționalism resuscitat în țări ca India, China și Rusia, precum și de o dezvoltare a instituțiilor culturale, politice și economice mondialiste. Deși aceste schimbări produc neliniște, cea mai bună speranță de adaptare a americanilor la noua etapă o reprezintă acceptarea unor idei și practici noi de la alte popoare.

  Lucrarea, incitantă și bine argumentată, îmbină tehnica reportajului cu analiza istorică riguroasă, provocând cititorul să-și pună problema unei lumi aflată într-un proces de schimbare dramatică, o lume în care Statele Unite nu mai dețin supremația. Tonul este unul sobru, dar, în final, plin de speranță; epoca post-America nu trebuie privită ca un dezastru de către poporul american, putând reprezenta chiar o etapă eliberatoare.

 •  
Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!