Producător: Editura Litera
Cod produs: 1412
Model: 9786066005586
Disponibilitate:
199Lei
 • Autor: Giles Whittell
  Data aparitieti: 22.11.2011
 • Tip Coperta: Cartonată
 • Format: 140 x 200
 • Nr. pagini: 368

  La 10 februarie 1962, pe Podul Glienicke și la Punctul de Control Charlie din Berlin a avut loc primul și cel mai celebru schimb de prizonieri dintre Est și Vest de după al Doilea Război Mondial. Cine erau personajele implicate și cum s-a ajuns la această soluție de compromis între marile puteri? Cât de mult a influențat schimbul evoluția Războiului Rece?

  Podul spionilor este povestea reală a trei personaje extraordinare: William Fisher, alias Rudolf Abel, agent KGB de origine britanică arestat de FBI în New York şi condamnat la închisoare; Gary Powers, pilotul american de avion U-2, capturat în timpul unei misiuni de spionaj în Rusia; Frederic Pryor, un tânăr doctorand american în Berlin, considerat, din greşeală, spion și arestat de Stasi, poliţia secretă est-germană.

  Giles Whittell, corespondent la Washington al cotidianului The Times, pasionat de aviaţie şi de istorie, descrie cu lux de amănunte traseul fiecăruia dintre ei până la celebrul schimb de pe Podul Glienicke. Bazat pe informaţii din documente declasificate și pe interviuri conduse personal de autor în Statele Unite, Europa şi Rusia, volumul surprinde o perioadă în care soarta lumii depindea într-adevăr de mesaje codate şi de piloţi tineri în costume presurizate.

  Schimbul de prizonieri din friguroasa zi de februarie 1962 a constituit un prim moment de relaxare între marile puteri şi un pas important în sensul evitării unui război nuclear.

  Cursul istoriei e, uneori, hotărât de mici detalii.

 •  
Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!