Producător: Editura Litera
Cod produs: 1408
Model: 9786068481890
Disponibilitate:
219Lei
 • Autor: Pavel si Anatoli Sudoplatov
  Data aparitieti: 08.02.2013
 • Tip Coperta: Cartonată
 • Format: 140 x 200
 • Nr. pagini: 736
   

  Maestrul spionajului sovietic în perioada 1939 - 1953, generalul-locotenent Pavel Studoplatov, a condus, din 1941, Administraţia pentru Misiuni Speciale din NKVD, departamentul care se ocupa de răpiri, asasinate, sabotaje şi lupte de gherilă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Printre cele mai imporante misiuni ale lui Sudoplatov s-au numărat asasinarea lui Troţki şi aflarea secretelor bombei atomice, cu ajutorul unor savanţi renumiţi precum Oppenheimer sau Bohr.

  Şocante sunt şi dezvăluirile privind rolul real jucat de soţii Rosenberg în spionajul atomic al URSS, motivul pentru care Stalin a inventat Complotul Medicilor şi conspiraţia sionistă, cine a ordonat masacrul din Pădurea Katzn, cum au organizat Hruşcov şi colegii lui arestarea şi împuşcarea lui Beria.

  Sudoplatov a fost arestat după căderea de la putere a lui Beria, în 1953. În pofida torturii şi izolării complete în închisoare, a refuza să "mărturisească". Eliberat după 15 ani, a reuşit abia in 1992 să-şi obţină reabilitarea, ajutat de fiul său, Anatoli, profesor de economie la Universitatea din Moscova.

  Misiuni speciale este o carte de memorii uimitoare şi un document istoric unic, mărturia unui om care a ştiut cele mai negre secrete ale imperiului sovietic.

  "Dezvăluiri şocante din culisele spionajului sovietic"     (Wall Street Journal)

 •  
Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!