Producător: Editura Litera
Cod produs: 1405
Model: 9786066000413
Disponibilitate:
179Lei
 • Autor: Cynthia Stokes Brown
  Data aparitieti: 14.03.2011
 • Tip Coperta: Cartonată
 • Format: 140 x 200
 • Nr. pagini: 728

  Aceasta nu este o carte de istorie! Nu veţi găsi în ea informaţii despre războaie, eroi, tratate secrete sau doctrine politice. Istoria lumii de la Big Bang până în prezent este o carte de „investigaţii“. Ce drumuri am parcurs, ce tovarăşi de călătorie am avut, unde ne-am poticnit, în ce am crezut? Şi, apoi, unde vom ajunge? Şi peste câtă vreme? Este povestea devenirii noastre şi a lucrurilor esenţiale pentru noi: climă, hrană, comerţ, religie, idei inovatoare, imperii şi culturi.

  În analiza etapelor parcurse, autoarea recurge la datele şi metodele specifice studiului istoric riguros, dar şi la nenumărate informaţii despre trecut pe care le oferă, cu generozitate, ştiinţele exacte şi religia. Ni se înfăţişează astfel o viziune integratoare a devenirii speciei umane, cercetată în cadrul proceselor naturale care au loc la scară planetară, chiar cosmică.

  De la apariţia universului până în zilele noastre, istoricul Cynthia Stokes Brown ne poartă într-o călătorie în care îi veţi întâlni pe primii vânători şi agricultori, pe vikingi, azteci, mongolii lui Genghis-Han, europenii Evului Mediu, dar şi cei ai revoluţiei industriale şi ai epocii contemporane, realizând o sinteză extraordinară între cunoaşterea istorică şi cea ştiinţifică.

 •  
Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!