Cod produs: 1699
Producător: Editura Litera
Model: 9789736759765
Disponibilitate: Indisponibil
299Lei
 • Autor: Ali Shaw
  Data aparitiei: 30.11.2011
 • Tip coperta: Cartonată
 • Format: 150 x 215
 • Nr. pagini: 336

  În arhipelagul St. Hauda's Land se petrec lucruri neobişnuite. Ceaţa dezintegrează orizontul în straturi nemişcate de aer, stânci ameninţătoare îţi întorc privirea, în mlaştini nesfârşite zboară vite cu aripi de fluture şi se ascund secrete întunecate, o creatură transformă totul în alb dintr-o singură privire, meduzele se refugiază în golfuri pentru a muri, iar Ida MacLaird se transformă treptat într-o statuie de sticlă. Căutarea unui leac pentru această boală neobişnuită îi oferă Idei întâlnirea cu bărbatul pe care îl va iubi până la moarte: Midas Crook, un singuratic, un inadaptat care caută să fotografieze raza de lumină perfectă. În timp ce Ida acceptă cu resemnare metamorfoza în sticlă, Midas, la rândul lui, trece printr-o metamorfoză cu mult mai dureroasă: aceea de a redeveni om. O poveste melancolică, ai cărei eroi se definesc prin deciziile şi indeciziile trecutului lor, iar iminenţa morţii pare aproape tangibilă. Romanul scriitorului britanic Ali Shaw, o fabulă magică despre destin, este o combinaţie emoţionantă de mituri nord-europene, realism psihologic şi fantasy şi un debut promiţător.

  “O creaţie fantastică... Doar o inimă de gheaţă ar rămâne rece!”  (New York Times Book Review )

  “Fiecare personaj din acest roman tânjeşte după o dragoste care pare imposibilă.”  (Washington Post)

  “Fata cu picioare de sticlă nu este numai o poveste de dragoste despre doi oameni care se îndrăgostesc, este o poveste despre dragostea însăşi: despre puterea ei, despre limitele şi consecinţele ei...”  (The Boston Globe)

  “Ali Shaw are un dar incredibil de a povesti şi o mare pasiune pentru cuvinte. Descrierile sale sunt poetice şi originale...”  (The Washington Times)

  “O poveste magică despre destin şi resemnare.”   (The Guardian)

Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!