Cod produs: 36033
Producător: Editura All
Model: 9786065875296
Disponibilitate: Stoc Limitat
539Lei

Reputat politolog diplomat de marca, profesor la Harvard si, nu in ultimul rand, consilier pentru securitate nationala si Secretar de Stat in timpul administratiei Nixon, Henry Kissinger si-a vazut eforturile diplomatice rasplatite printr-un Premiu Nobel pentru Pace, in anul 1973.

Totodata, este autorul unor tratate de politologie si de istorie a diplomatiti apreciate in intreaga lume. Mai mult, politica Statelor Unite din ultima jumatate a secolului XX nu poate fi inteleasa intru totul fara a fi parcurse mai intai lucrarile lui Kissinger – artizanul multora dintre masurile luate de administratiile americane din ultimele decenii.
Volumul de fata schiteaza o istorie a diplomatiei din ultimele secole, scrisa intr-un stil fermecator si invocand amintirile personale ale fostului Secretar de Stat. In paginile sale, Kissinger descrie modalitatile prin care arta diplomatiei si echilibrul de putere au contribuit la crearea lumii actuale.
Portretele facute de el unor lideri mondiali precum de Gaulle, Nixon, Ciu En-lai, Mao Zedong, Reagan si Gorbaciov, portrete bazate pe experienta personala, ofera cititorului o rara perspectiva asupra diplomatiei contemporane de la cel mai inalt nivel.
Manuind condeiul cu pricepere si aciditate, Kissinger nu ezita sa critice America pentru momentele in care aceasta a refuzat sa invete din lectiile oferite de istorie.
Stralucita, controversata si deosebit de incisiva, cartea acestui remarcabil teoretician al realpolitik, adept al echilibrului de putere si patriot desavarsit, reprezinta incununarea unei cariere diplomatice de exceptie si totodata un veritabil manual destinat tuturor celor care vor sa inteleaga cu adevarat lumea in care traiesc.

Aceasta carte este cea mai importanta lucrare despre diplomatie scrisa in ultimii treizeci de ani – Walter Laqueur

Novicii in ale politicii si ale diplomatiei ar trebui sa citeasca aceasta carte cu aceeasi aviditate cu care predecesorii lor l-au citit pe machiavelli – Daily Telegraph

Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!