Producător: Editura Litera
Cod produs: 1434
Model: 9789736757426
Disponibilitate:
69Lei
 • Autor: Will Cuppy
  Data aparitieti: 31.12.2009
 • Tip Coperta: Broșată
 • Format: 140 x 210
 • Nr. pagini: 320

  Bogată în dezvăluiri explozive, Armele secrete ale CIA prezintă „programele de cercetare” dezvoltate de Agenția Centrală de Informații a SUA, programe care au folosit manipularea mintală, tortura şi o serie de arme chimice. Constatăm astfel că recentele torturi şi umilinţe comise în închisorile americane din Guantanamo şi Abu Ghraib nu au fost cauzate de un derapaj determinat de împrejurări excepţionale, ci fac parte dintr-o serie de metode certificate de CIA.

  De altfel, istoria nu este nouă. În anii 1950, clinici nord-americane finanţate de CIA au administrat unor nevinovaţi, depresivi sau bolnavi mintal, doze masive de medicamente, electroşocuri şi alte tratamente inumane, cu scopul de a găsi cheia manipulării mintale a duşmanilor Statelor Unite, comuniştii. Substanţe letale cum este antraxul au fost testate pe inamic în timpul războiului din Coreea, dar şi pe deţinuţi sau pe cei care refuzau să facă armata.

  Gordon Thomas, ziarist de investigaţie recunoscut pe plan mondial, este autorul a 53 de cărți, vândute în peste 45 de milioane de exemplare. Printre acestea se numără Istoria secretă a Mossad-ului. Spionii lui Ghedeon (1999) şi Seminţele focului. China şi culisele atacului asupra Americii (2001).

Caracteristici carte
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!